Stichting Holland HelptStichting Holland Helpt

Nu nog vooral in Kenia, Kisumu.

Kinderen een toekomst geven!

HollandHelpt

Holland Helpt
Holland Helpt
Holland Helpt
Holland Helpt
Holland Helpt
Holland Helpt
Holland Helpt
Holland Helpt
Holland Helpt
Holland Helpt

             Nieuws archief:

 

2012:

· 16 december 2012: Op 16 december staan we met “Meerschool” de samenwerkende millenniumstichtingen op Winterland Hoofddorp. Dit doen we samen met meerradio en meerTV. We maken er een groot evenement van. Hier ontvangen wij ook weer het predicaat Haarlemmermeer Millenniumproof. Het derde jaar achtereen de erkenning voor ons werk vanuit de gemeente Haarlemmermeer!

· November 2012: Everlyne is terug. Ze heeft een gezonde zoon ter wereld gebracht en stuurt ons weer wat informatie over de kinderen.

· Oktober 2012: De kerstmarkt is definitief! We zullen rond de ijsbaan op het diktromplein in Hoofddorp staan. Er worden spelletjes georganiseerd en de opbrengst wordt verdeeld onder de stichtingen die mee doen.

· Juli 2012: Het ziet er naar uit dat we voor de kerstdagen samen met andere Millenniumproof stichtingen een kerstmarkt gaan organiseren. Dit wordt een groot evenement!

· Mei 2012: Onze vaste bron van informatie, Everlyne, gaat met zwangerschapsverlof. We zullen het even met minder informatie moeten doen.

· 8 april 2012: Dr. Plesmanschool haalt 2165 euro op voor de kinderen in Kenia!

· 28 februari 2012: We zijn weer terug in Nederland. Een verslag van de reis vindt u op deze pagina: www.hollandhelpt.org/kenia.htm

· 28 februari 2012: We staat nu ook in het Witte weekblad met een artikel over de kleding die we naar Kenia brengen.

· 15 februari 2012: We zijn voorpaginanieuws in de Westerpost. Kleding naar Kisumu.

· 10 februari 2012: Vandaag vertrekken we naar Kenia! We bezoeken de kinderen en de scholen.

· 1 januari 2012: We hebben het bezoek aan de kinderen in Kenia weer gepland. Enerzijds ter controle van het werk en anderzijds om hen te laten voelen dat er iemand is die om ze geeft.

 

2011:

· 31 december 2011: We hebben de rapporten van de kinderen weer ontvangen.

· 9 november 2011: We hebben het nieuwe predicaat Haarlemmermeer Millenniumproof weer ontvangen. Twee jaar achter elkaar erkenning voor ons werk van de gemeente Haarlemmermeer!

· 1 juni 2011: De Dordtse Cantorij doneert een kwart van de opbrengst van het adventsconcert!

· 24 april 2011: De Dr. Plesmanschool haalt 1.456,80 euro op voor de Kinderen in Kenia!

· 21 maart 2011: De Dr. Plesmanschool start met de vastenactie, ook dit jaar weer voor de kinderen in Kenia samen met Stichting Holland Helpt.

· 31 januari 2011: Er gaan weer meer kinderen naar school! We helpen nu 61 kinderen.

 

2010:

· 7 november 2010: Parochie HH. Engelbewaarders in Badhoevedorp heeft weer geld ingezameld om 4 kinderen naar school te helpen. Dit is het 4e jaar dat deze parochie dit doet.

· 23 oktober 2010: Stichting Holland Helpt is Millenniumproof. Wij ontvangen van burgemeester Weterings het predicaat Haarlemmermeer Millenniumproof”  omdat wij de Millenniumdoelen van de VN nastreven.

· 24 juli 2010: Stichting Holland Helpt in het Witte Weekblad

· 11 april 2010: Dordtse Cantorij sponsort Holland Helpt

· 4 april 2010: Opbrengst vastenactie Dr. Plesmanschool is 1557,54… en er komt nog steeds geld binnen!

 

 

2009:

· 21 mei t/m 1 juni ‘09: Rudy bezoekt kinderen in Kenia (lees hier het verslag).

· 19 april ‘09: Is er een kunst- brocantemarkt georganiseerd waarbij de opbrengst van naar schatting € 2600 tot € 3000 voor Holland Helpt is. Tijdens deze markt is brocante en amateurkunst verkocht. Bovendien heeft Karel Gomes kunstwerken ter beschikking gesteld waarvan de meeropbrengst voor Stichting Holland Helpt was.

· 12 april ‘09: Bekendmaking en overhandiging van de opbrengst vastenactie Dr. Plesmanschool in de HH Engelbewaarderskerk te Badhoevedorp tijdens de paasdienst. De opbrengst is 3.151,14 euro! Dit is voldoende om 8 kinderen naar school te laten gaan: één in elk leerjaar. Alle 8 kinderen kunnen de lagere school afmaken.

· 29 maart ‘09: De Sponsor Spinning Marathon bij Back in Shape heeft maar liefst 500 euro opgebracht! De instructeurs hebben zelfs hun salaris voor dit evenement afgestaan aan Holland Helpt! Vomar sponsorde de broodjes, Albert Heijn de sportdrankjes, Van Seumeren de bloemen, Back in Shape de outillage en een paar particulieren de rest.

· 27 maart ‘09: Holland Helpt is op de Plesmanschool langs geweest om de kinderen uitleg te geven over Holland Helpt.

· 10 februari ‘09: De Plesmanschool in Badhoevedorp steunt Holland Helpt door dit jaar de vastenactie in te zetten voor Holland Helpt. Het is de bedoeling om de opbrengst te besteden aan het schoolgeld voor de kinderen in Kenia. Hierdoor kunnen we weer extra kinderen naar school laten gaan.

· 31 januari ‘09: Hier vindt u de jaarrekening over 2008.

 

 

2008:

· 9 december ‘08: Vandaag zijn de donaties voor 33 kinderen naar Kenia over gemaakt. Dit zijn de 32 kinderen van vorig jaar (waarvan er ondertussen twee naar de middelbare school gaan) en 1 nieuwe. Bijna alle sponsors hebben de donaties voor hun kind voortgezet en de enkeling die gestopt is, is opgevangen door een nieuwe sponsor.

· 12 oktober ‘08: Inflatie in Kenia 20%. We krijgen berichten uit Kenia dat de inflatie erg hoog is. Voor Stichting Holland Helpt en haar sponsors maakt dit weinig uit, aangezien de euro sterk is en het grootste deel compenseert. Voor de mensen ter plaatse is het natuurlijk wel erg lastig.

· 16 augustus ‘08: Rust in Kenia is terug. Tijdens de verkiezingen is er veel ellende geweest. Hoewel de heren politici nog aan het steggelen zijn over de verdeling van de macht, is op straat over het algemeen de rust weergekeerd.

· 7 juni ‘08: Holland Helpt stond op de jaarmarkt in Badhoevedorp met een “kleine” aandachtstrekker. Klik hier voor een paar foto’s en meer informatie.

· 20 mei ‘08: De Holland Helpt Barbecue staat uitgebreid beschreven in de regionale krant: Het Witte Weekblad

· 11 mei ‘08: In de oecumenische dienst van Badhoevedorp heeft men de collecte bestemd voor Holland Helpt. Wij krijgen deze waarschijnlijk komende week. Wij laten hierdoor vijf kinderen twee jaar lang naar school gaan.

· 10 mei ‘08: Holland Helpt organiseert een barbecue om sponsoren informeel kennis te laten maken met de manager uit Kenia. Foto’s van de barbecue vindt u later op onze website.

· 1 mei ‘08: 25 kinderen naar school!

· 27 april ‘08: Bezoek uit Kenia! De coördinator van de locale organisatie in Kenia komt op bezoek. Hij gaat in mei op bezoek bij een grote sponsor in Duitsland en reist via Nederland. Hij zal enkele dagen bij ons “rondhangen”. In deze tijd organiseren wij een barbecue bij ons in de tuin voor al onze sponsoren en heeft u de gelegenheid om met hem te praten. De exacte tijd en datum volgt nog in de nieuwsbrief.

· 26 april: Nieuwe artikelen van onze correspondent uit Kenia.

· 24 maart ‘08: We hebben nu donaties binnen voor in totaal 23 kinderen. En vanuit Kenia hebben we de namen en gegevens gekregen van 18 kinderen die geselecteerd zijn om naar school te gaan. Deze kinderen staan allemaal in de nieuwsbrief van maart die onlangs verstuurd is.

· 16 maart ‘08: Sponsoring groeit! Door alle goede gaven kunnen er ondertussen al 21 kinderen naar school. De namen van de eerste 6 kinderen zijn aan de eerste 6 sponsoren toegewezen en gemaild.

· 13 maart: We hebben de namen en nog wat gegevens gekregen van de eerste 6 kinderen die nu naar school gaan.

· 26 februari ‘08: het Witte Weekblad, een veelgelezen lokale weekkrant van Badhoevedorp en Lijnden, heeft een artikel over Stichting Holland Helpt op de voorpagina gezet! Wij zijn daar bijzonder blij mee. Zie hiernaast. Voor een grotere (leesbare) versie klik hier.

· 21 februari ‘08: De moeder van Achien’g loopt weer! Achien’g is het eerste kind dat door Holland Helpt weer naar school kan. U ziet Achien’g altijd linksboven op de website van Stichting Holland Helpt. U ziet moeder en dochter op de onderste foto rechts.

· 15 februari ‘08: artikel over politieke onrust gezien door de ogen van een Keniaan, een aanhanger van de oppositie.

· 13 januari ‘08: 2007 is afgesloten met als resultaat dat er 16 kinderen naar school kunnen. Tevens zijn er donaties gedaan om kinderen langer dan 1 jaar naar school te laten gaan!

· 1 januari 2008: Hier vindt u onze jaarrekening.

 

2007:

· 30 december ‘07: op dit moment hebben we voldoende geld gekregen van onze sponsors om in totaal VEERTIEN kinderen naar school te kunnen laten gaan. Er zijn ook nog een aantal toezeggingen.

· 23 december ‘07: Blooming For Life zegt steun toe.

· 11 december ‘07. De giften zijn binnen om de eerste TIEN kinderen naar school te kunnen laten gaan. Dit geld is vandaag ook over gemaakt naar Kenia, naar de lokale organisatie.

· 2 December ‘07: de eerste giften zijn binnen! Er kunnen weer een aantal extra kinderen naar school.

· 22 November ‘07: Vanochtend hebben we de opening van de rekening voor Stichting Holland Helpt kunnen afronden. Het rekeningnummer is bekend en werkt: 54.37.32.622. Wilt u geld overmaken om het werk van Stichting Holland Helpt te steunen of wilt u een kind helpen naar school te gaan?  Dan kan dit op het rekeningnummer van Stichting Holland Helpt. Vermeld u hierbij welke bestemming u het geld wilt geven?

· 6 November 2007: De statuten zijn ondertekend bij de notaris en de inschrijving bij de Kamer van Koophandel wordt nu geregeld. Daarna kunnen we verder met het regelen van een bankrekening en de folder afmaken waarop het bankrekeningnummer moet staan.

 

                 Wilt u op de hoogte blijven, dan kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief.

 

                 Terug naar het nieuwste nieuws.

Holland Helpt dit kind!Tekstvak: Nieuws archief
ontwikkelingen in ons ontwikkelingswerk

Hoe